Красимира Стоянова - всички книги са "преписани" от мен

home design ideas, село баня банско, село баня хотели, dating sites, online dating business, event planning

Цитат:

 

"Книгата ми ”Ванга-съвети за живот и здраве”, излезе през 2000 г. от изд.АБВ. Препечатвана е няколко пъти. Текстът се състои от билкови и готварски рецепти на Ванга. Като нейна племенница аз съм записвала тези рецепти в продължение на години - някои, докато седях до нея, когато приемаше своите посетители, а други от писма и разговори с хора, излекувани от тези рецепти. Затова претендирам за тяхната автентичност. Всъщност, всички „книги” за Ванга, които излязоха и излизат, преписваха и преписват от мен, защото нямаше откъде другаде да получат информация. Първата ми книга излезе официално през януари 1989 г. от изд. ”Български писател”. И оттогава досега нямам нито едно нещо, което да не е откраднато!


Който е ползвал билковите рецепти на Ванга, знае добре, че тя никога не си служеше с грамове и милиграми, а препоръчваше билките „на око”, или „една шепа” или „една щипка”. Освен това даваше само по 1-2 най-обикновени билки, най-разпространени тревички, достъпни за всеки.

Какво става с Ню медия груп обаче, издаващи в. „Уикенд”? Те се хванаха за Ванга и решиха да доят името и до край. Освен че съм автор на книги за моята леля, аз съм и законна нейна наследница и имам право да спра по съдебен ред тези безобразия, уронващи паметта и авторитета на Ванга. Честно казано, аз съм учудена от поведението на управителя на вестника Недялко Недялков - сина на поета Недялко Йорданов. Навремето, когато крадяха на Недялко стиховете, се вдигаше врява до небесата, сега, когато синът му краде чужди текстове и таткото си мълчи, а и сина се прави, че няма нищо нередно. Какво да се прави - въпрос на морал, но да се върнем на Ню медия груп.

1. През 2006 г. заедно с вестник „Уикенд” се продаваше след шумна реклама книгата „Шифърът на Ванга. Мистерията е разгадана”, с автор журналистката от вестника Първолета Петкова. Освен че копира заглавието на Дан Браун „Шифърът на Леонардо”, за да се харчи книгата по-добре, мистериозното е, че няма никаква мистерия, а всеизвестни факти взети от мои книги и разни публикации в пресата, а шифровката е - повече глупаци за читатели и повече печалба за нас, тарикатите. Във втория раздел са преписани почти всички мои рецепти от книгата ми, а прибавените са взети от някои билкарски книги и веднага си личат, защото това не беше начинът на лекуване на Ванга, но нейсе, важното е бизнесът да върви. При опитите ми да говоря с някого от групата, след като кажех коя съм и за какво искам да говорим, телефонът ми се затваряше. Отзад има снимков материал със снимки от семейния ни албум, които навремето предоставях на в. ”Нощен труд”, когато публикувах материали за Ванга. Те са общо-взето известни. По-интересното е, че е снимана корицата от моята книга”Ванга-съвети за живот и здраве”, която излезе на руски език през 2003 г., под заглавие „Как учила Ванга”, но името на автора е скрито. Това е само като реклама да се види колко е популярна Ванга в Русия и тук да се купуват по-активно билковите книги на Уикенд. И понеже не знаят на други снимки кой с кого е сниман, са написали под една фотография, че Ванга е със своя роднина, а това е туркинята Атидже, която беше дошла на гости.


2. Всеизвестно е, че апетитът идва с яденето. През 2007 г. Ню медия груп издаде друга книга в две части: Първа - „Билковите рецепти на България” /Ванга, Петър Дънов, Петър Димков/ и втора -„Най-добрите билкови рецепти на България 2” /Ванга, Петър Дънов, Петър Димков, Слава Севрюкова, Преподобна Стойна/. Отново има преписани мои рецепти, размесени с други дадени с грамове и милиграми, с по 5-6 билки, противно на стила на лечение на Ванга, и даже такива, които лекуват с елда и офика - нито аз съм ги виждала, нито пък си спомням Ванга да е познавала тези растения. Вероятно са взети от някоя руска билкова книга.

Във втората билкова книга има един абсолютен хит, който не мога да не го напиша, защото също илюстрира голямата непочтеност и нисък морал на издателите: както споменах, има страници за билковите рецепти на Преподобна Стойна - първо, тази жена е починала през 1933 г. Била е сляпа монахиня, дошла от Серес в с. Златолист, Мелнишко и там е завършила живота си. Никога не се е занимавала с билки, но дори и да се е, няма писмена следа някой да и е записвал рецептите в 1933 г. Това е абсолютна лъжа. И сега идва най-хубавото: според издателите /няма автор и съставители/ на стр. 200 има рецепта на Преподобна Стойна с ”шведска горчивка”, за лечение на панкреаса. Обърнете внимание - монахинята е починала през 1933 г., а шведската горчивка се внася у нас след 1995 г. - 62 години по-късно. Това е спиртен извлек от 33 австрийски билки, измислен от един австрийски пастор и прилаган от австрийската лечителка Мария Требен. По-голяма лъжа - здраве му кажи! Горко на читателите, които си купуват тези книги и се лекуват Бог знае с какво! Според мен всичко написано в тях подлежи на съмнение и тези издатели трябва да отидат на съд.

3. И сега последният хит: в петък вестникът излезе с книгата „Тайният съновник на Ванга”. Забелязвам, че тези хора имат вкус към тайнственото - „таен съновник”, ”шифър”, ”мистерия”. Защо ли? Защото правят на тъмно и на скришом нечестни и недопустими работи. Правя вече много дни опити да се свържа с някого от шефовете им, но не успявам, за да им кажа, че имам правото като законен наследник и ще спра тази долнопробна книга, която няма нищо общо с Ванга, така както спрях рекламата на „Ясновидци” по БиТиВи, където сред цялата пасмина се мъдреше и ликът на моята леля, все с цел да привлече зрители, реклами и печалби, а Ванга ненавиждаше такива хора и ги гонеше. Както вече ви споменах, Ванга никога, никога в живота си не се е занимавала със сънища, нито и беше интересно, нито пък правеше опити да ги тълкува. Това за нея беше несъществено и ненадеждно. Вижте обаче какво четат любопитните и лековерни читатели на книгата, /взела съм от рекламата на книгата във вестника/:

Бедствие ако видиш насън, ще имаш финансови проблеми. Възможно е да те сполети болест, раздяла с любимия, спорове и кавги.

Галиш ли някого или нещо насън, ще постъпиш несправедливо с близък човек. Теб ако галят в съня, ще клюкарстват зад гърба ти и ще ти навредят. И т.н.

Това са ужасни глупости, нито бяха в стила на Ванга, нито в изказа й, нито пък в самите сънища. Представяте ли си колко народ ще се обърка. Ето, това са хората, които допринесоха и допринасят не малко за уронване на престижа на моята леля и нейната дарба, която е далече от тези измислици на светлинни години.

Уикенд обаче не са „първопроходци”. За жалост ми предстоят съдебни разправии и с московското издателство „Вече”, което през 2002 г. издаде „Съновник на Ванга”. Автор е някой си Бедрос Стоянов /?също като моето име, може да се представя за роднина/, български гражданин, който, както сам пише, е седял до коляното на Ванга и е записвал тълкуванията и на сънища. Възможно е Ню медия груп да са взели „терк” именно от руснаците, защото предполагам, че са в някакви делови отношения с Русия и са „изнесли” за руския пазар безценните си и измислени билкарски книги с „билки на Ванга”. Краставите магарета се надушват отдалече!

Това е положението. До гуша ми е дошло, но отново трябва да се занимавам с крадци и мошеници, така излиза, че вече 20 години съм непрекъснато в някаква кръгова отбрана, заради опитите ми да съхраня автентичността на образа на Ванга. Май не трябваше да пиша за нея, а? Така още на времето щяха да я забравят, да говорят глупости за нея, но поне щеше да си живее по-спокойно, а и аз... Книги се крадат навсякъде, но с такива мащаби, с такава дързост и безстрашие се прави само у нас и в Русия. Тук всичко е като разграден двор и който има парите и нахалството, граби откъдето и колкото иска, без срам и страх. Боя се,че от Ванга наистина ще останат само някакви митове, далече от действителната и личност, но нямам сила да спра тези ужасни безобразия. И не само те: да не говорим пък други още по-страшни мошеници какво направиха на Рупите, но това е друга тема...

Бъдете здрави: Красимира Стоянова-журналист, племенница на Ванга

===В ЗАКЛЮЧЕНИЕ===

Важното е повече хора да разберат какви ги вършат от Уикенд. Знам, че каузата ми е почти обречена и няма да е за първи път. Да не говорим какво стана на Рупите и в така наречения музей на Ванга в Петрич, където по-големи тарикати от тях заграбиха наследството ни от Ванга с фалшифицирани документи, които са минали в съда като редовни - и няма как да е иначе –н али част от парите отиват в необходимите партийни каси, които слагат чадър на цялото безобразие. Светлин Русев направи на Рупите масонски храм, вместо православен, какъвто искаше Ванга, но тя е била заплашвана да мълчи и да не се обажда, а в Петрич - в така наречения музей - няма нито една вещ принадлежала на моята леля, но нейсе - трябва и оттам да се скубят пари за черните каси. Всичко от Ванга е ограбено, а ние, нейните законни роднини сме изтикани назад и нямаме право нито на "право на наследниците", нито на глас. Системата просто е задействана, за да ни унищожи, задето се бунтуваме и разказваме за големия грабеж и гаврата с паметта и авторитета на Ванга. Уикенд е просто част от цялата схема, но не трябва да се примиряваме, а да бием камбаната и да говорим за истината, със всички рискове, които поемаме с това огласяване."

Взето от тук Facebook Гоце Делчев Puma Sport Зодиак ТопАвто Диети Маями Adidas Лос Анджелис Нострадамус Културизъм RegistryBooster Nike Холивуд Ниагара Очни клиники Секс Отслабване Рак Кучета Баба Ванга Бен Афлек Денвър Кожени дрехи Дънкови Авто Скрийншот RegistryBooster Webuniversity 2012 Зодиак Ванга блог National Geographic Animal Planet Московска стражевая Визит Банско Polezna SEO My BG Agent

 

 

{START_COUNTER}