Рецептите на Баба Ванга за лечение с билки на гастрит, главобол, гнойни отоци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецептите на Баба Ванга за лечение с билки на гастрит, главобол, гнойни отоци
21085
Рецептите на Баба Ванга за лечение с билки на гастрит, главобол, гнойни отоци

Родината ни крие безценен дар от пиродата-билките, които хората от векове познават и ползват по нашите земи, а рецептите се предават от поколение на поколение, преминавайки през времето. Баба Ванга беше част от народната мъдрост и познаваше рецепти, които вече са позабравени в днешно време, но сега е момента да си ги припомним и да се уверим в тяхната целебна сила.

По-доу са рецепти за лекове при проблеми започващи с буквата Г.

ГАДЕНЕ – Да се пие чай от синапено семе.

ГАЗОВЕ В СТОМАХА – Да се пие чай от мащерка.

ГАЗОВЕ В СТОМАХА – При всяко хранене да се изяждат по 3 маслини.

ГАНГРЕНА (на пръстите на краката) – Мехлем: 1 с.л. прясна свинска мас се размесва с 1 ч.л. дъбова пепел и 1 ч.л. гасена вар. Болното място се намазва с мехлема и престоява 3 вечери поред. Синьото петно отначало става червеникаво, после розово и накрая изчезва.

ГАНГРЕНА (на краката) – Мехлем: 1 с.л. прясна свинска мас се размесва с 1 ч.л. дъбова пепел и 1 ч.л. гасена вар. От мехлема се прави питка, която се връзва 3 вечери поред на стъпалото. Синьото петно отначало става червеникаво, после розово и накрая изчезва.

ГАСТРИТ – Само сутрин да се пие по 1 чаена чаша чай от бяла върба на гладно. След това да се изпива по 1 чаша прясно мляко.

ГАСТРИТ – да се пие билката пача трева.

ГАСТРИТ (остър) – 200 г листа от тесния продълговат живовляк се варят 5 мин. в 1/2 литър чиста гроздова ракия. Прецежда се и болният взема по 1 с.л. сутрин на гладно 1 час преди ставане. Да не се пуши.

ГЛАВОБОЛИЕ – Главата се мие с вода, В която е сварена дива мерудия.

ГЛАВОБОЛИЕ – Събират се 2 кг от растението диво просо, когато е във восъчна зрялост. Това количество се разпределя за около 10 дни. Част от дивото просо се вари в по-голямо количество вода около 10 мин. Когато водата стане хладка, се правят обливания на цялото тяло всяка вечер.

ГЛАВОБОЛИЕ (упорито) – В 600 мл. вряща вода се варят 5 мин. 3 ч.л. анасон. Пие се 3 пъти на ден по 1 кафена чашка преди ядене.

ГЛАВОБОЛИЕ (детско, упорито) – Голяма китка от изсушена билка жълт смил се поставя в торбичка от чисто платно и се прави възглавничка. След като детето преспи една вечер на нея, билката се изважда и се сварява. С водата се полива главата на болното.

ГЛАВОБОЛИЕ (хронично) – Сварява се чубрица в голямо колич. вода. Вечер главата се потопява за 10-15 минути във водата, а после се полива цялото тяло.

ГЛАВОБОЛИЕ (неспокоен сън) – В 2,5л. вода се сваряват 1-2 листа от тре-вата столетник. С нея се поливат главата и тялото вечер няколко пъти.

ГЛАВОБОЛИЕ (с болки в ухото, и при деца) – 1 с.л. захар се карамелизира. Щом започне да потъмнява, се залива с 1 ч.ч. студена вода. Разбърква се и се пие, след като карамелът се стопи напълно. Необходими са 1-2 чаши на ден.

ГЛАВОБОЛИЕ (силно, след стрес) – В продължение на няколко дни болният да взема вечер преди лягане по 1 супена лъжица захар на пясък, да я слага в устата и след това да изпива 1 чаша вода.

ГЛАСНИ СТРУНИ (възпалени, пресипване) – Прави се компрес на гърлото от счукан пелин, подбел и тинтява.

ГНОЙНИ ОТОЦИ – Да се смеси 1/2 кг. ръжено брашно със 100 г прясно масло и 1 ч.ч. прясно мляко. Тестото се слага на кърпа и местата се налагат 3 вечери поред.

ГНОЙНИ ОТОЦИ (отичане и гноясване след нараняване)- да се одере една жаба, по възможност хваната от мястото, където е пострадал човекът и кожата да се залепи на болното място. Човекът, на когото е даден този съвет, спал непробудно 2 денонощия (въпреки че страдал от безсъние заради болката) и когато се събудил превръзката била паднала и на нея имало бяло жило 10 см. След седмица раната зарастнала и той спасил крака си от ампутация…

ГОЛЯМА НУЖДА (много деца се стискат и не ходят по голяма нужда дълго време) – Изпича се 1 ябълка и обилно се залива с карамел. Като изтине я дайте на детето да я изяде. Удивително бърз ефект.

ГЪБИЧКИ (на краката, неприятна миризма) – Правете всяка вечер бани на краката във вода от сварен босилек.

ГЪБИЧКИ (по ноктите на ръцете) – Да се свари силно кафе и няколко пъти ръцете да се потапят във водата заедно с утайката.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Добре измити, стъпалата се потапят в силен винен оцет. Вечерта се спи с чисти чорапи, напоени с оцета.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Правят се бани с хладка вода, в която са разтворени по 1 с.л. сода бикарбонат и сол.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Счукан джоджен се смесва със сол и се слага между пръстите.

ГЪРЛО (възпалено) – 1-2 пъти дневно да се прави гаргара от щипка нишадър, разтворен в каф чашка вода.

ГЪРЛО (възпалено) – Чай от мащерка, лайка и щипка смрадлика.

ГЪРЧ (при дете) – Да спи на възглавница, напълнена с горско сено.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft