Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:16 20.04.24 
Клубове/ Религия и мистика / Религия Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA
Авторrнocтиk (Нерегистриран) 
Публикувано15.02.06 21:13  



Ванга предсказала атентатите на 11 септември в америка

В края на миналия месец легендарната българска прорицателка Ванга щеше да навърши 95 години. Нейният живот и наследство продължават да вълнуват тези, които са я познавали или са чували за нея, и днес твърдят, че пророчеството й се сбъдват и след двадесет години. Руският вестник "Комсомолская правда" непрекъснато се занимава с пророчествата на Ванга. Най­шокиращите предсказания са свързани с руската история. Според очевидци Ванга казала, че "в края на века, през август 1999 или 2000 година, Курск ще се окаже под вода и целият свят ще го оплаква."
Тогава никой не повярвал на думите на българската гадателка, но след 20 години страшната истина потвърди думите є. Потъна атомната подводница "Курск", която всъщност си беше цял град. За който никой не можеше да си помисли, че ще остане под водата.
Днес руските специалисти по аномални явления продължават да търсят в пророчеството на българската Ванга нов смисъл по същия начин, по който западняците изследват предсказанията на Нострадамус. Владимир Лаговский е писател и атлантолог, издател на списанието "Ломоносов NewScientists". Той е наследник на дългогодишния главен редактор на известното списание "Наука и жизнь", което следи най ­ новите явления на нашата Земя. Владимир Лаговский, който продължава да се занимава с научните постижения на съвременността, е проучил и проследил предсказанията на българската пророчица Ванга, отнасящи се до света и Русия и разказва за откритията си във вестник "Комсомолская правда".
Глобалните прогнози на Ванга са регистрирани от руските учени. Те припомнят, че още през 1989 година пророчицата е казала: "Страх, страх! Двама американски братя падат, изкълвани от птици железни. Вълците вият от храста и невинна кръв се пролива като река." Предсказанието се сбъдва на 11 септември 2001 година. Небостъргачите на Световния търговски център в Ню Йорк са наричани "братята" или "близнаците". "Железните птици" са самолетите на терористите. "Вълците вият от храста" явно се отнася до реакцията на правителството на президента Буш, чието име означава точно "храст".
"Светът ще преживее много катаклизми и силни потресения. Ще се измени само съзнанието на хората. Ще настъпят тежки времена. И хората ще се разделят по признака на вярата ….", това е пророчество на Ванга, чиято дата не се споменава в проучването на вестник "Комсомолская правда".
Катаклизмите от края на миналата година в Америка и година преди това в Азия са достатъчно доказателство за думите на българската пророчица. Тайфуните и вълните цунами отнеха стотици хиляди живота. Последваха ги терористичните атаки в Мадрид и Лондон. След тях дойдоха вълненията във Франция и сегашните акции срещу свободата на печата в скандинавските страни, където публикуваха карикатури, свързани с ислямската идеология.
Следващото предсказание на Ванга казва : "Ние сме свидетели на съдбоносни събития. Двамата най ­ големи ръководители в света си стиснаха ръцете. Но ще мине много време, ще изтече много вода, докато дойде осмият, който ще подпише окончателния договор за мира на планетата." По всяка вероятност ще трябва още малко да почакаме за пълното му сбъдване. Руският вестник отново цитира пророчицата, която е твърдяла, че "осмият" няма да бъде "точно Зюганов или Лебедев". Тези двама руски политици бяха заместени на голямата сцена от тогавашния президент Борис Елцин. Но всъщност още преди него "Голямата седморка" в света включи още един член ­ Русия. И с това съдбата на планетата попадна в още едни ръце ­ след тези на ръководствата на държавите от Г-7.
Следващите думи на пророчицата Ванга са именно за Русия, за която тя казва: "Русия отново ще стане велика империя ­ и най ­ вече империя на духа." Вестникът не цитира точна дата на предсказанието. Той посочва, че това е едно от последните прорицания на българката, която ­ според свидетели, го направила и очертала голям кръг с ръцете си. Засега, признават руските специалисти, за империя не може да се говори, още повече за държава, духовен водач на планетата.
"Всичко ще се сменя, но едно ще остане непроменено ­ славата на Владимир, славата на Русия … Тя ще помете всичко по своя път и не само ще се запази, но и ще стане властелинът на света. " Вестник "Комсомолская правда" твърди, че това предсказание е направено през 1979 година. Коментаторът му Владимир Лаговский припомня, че думите са казани във време, когато името "Русия" не се произнасяло, защото е съществувал Съюзът на съветските социалистически републики (СССР). Всъщност засега не е ясно за кой точно Владимир става дума. Претендентите за предсказанието могат да бъдат трима ­ княз Владимир, Ленин ­ който е Владимир Улянов, и сегашният президент Владимир Путин. Той пък е и "осмият" към "Голямата седморка".
Най ­ шокиращите пророчества на Ванга, цитирани от "Комсомолская правда", се отнасят за следващите десетилетия. "През 2018 година влаковете ще се движат на релси, идващи от слънцето. Добивът на нефт ще спре и Земята ще си отдъхне." Всъщност учените в света отсега се готвят да започнат добиването на хелий ­ 3 от Луната и подобните й планети. Хелий -3 е продукт на слънчевата дейност и е гориво за термоядрените реактори. Те всъщност самите са "малки слънца". Така може да се осъществи предсказанието, че Слънцето ще осигури движението на превозните средства на планетата.
Ванга, според "Комсомолская правда", гледа още по ­ напред. "В Космоса ще се открие живот и тогава ще стане ясно как той е възникнал на Земята". Никой до днес не е открил решението на този въпрос. Даже сондите, изпратени на планетата Марс, не дадоха решение.
Но българската пророчица Ванга, според свидетели, е вярвала в извънземните. Още през 1979 година тя е предсказала срещата на земляните и братята им по разум от други звезди. Според нея това трябва да се случи след 200 години.

Феномен
Тайната на феноменалната, сляпа българска пророчица Ванга бе неразгадана приживе, но 9 години след смъртта є учените откриха ключа към загадката, пише руският вестник "Жизнь". Изследването е направено в Международната академия на науките от академик, доктор на енерго-информационните науки Юрий Негрибецкий, който се е посветил на изучаването на силата на ясновидството. Според него предвижданията на Ванга са се сбъдвали 70-80 на сто, а самата Ванга е обяснявала своя дар просто. Тя е казвала че мислено сама си задава въпроса, а отговорът от само себе си изплува в главата є. Тя е можела да слуша, да вижда и да улавя това, което другите не могат. Нейният мозък е бил настроен на търсене на информация, иначе казано, той е бил като търсеща, компютърна система.
Тайната на ясновидството, според Негрибецкий, е умението да се проследява причинно-следствената връзка: "Светът е устроен така, че в него няма случайности, а бъдещето е многовариантно. Това е просветление, интуиция ­ нещо, което в една или друга степен е присъщо на всеки."
Ванга е имала в мозъка си "сонар", затова е държала в ръцете си парченце захар, носен є от всеки посетител. Юрий Негрибецкий смята, че захарчето є е било необходимо, защото е кристал... "Кристалите подсилват ефекта, информацията е в пространството, само трябва да можеш да я извлечеш."

ИСТОРИЯ
Ванга или леля Вангя (Вангелия Гущерова) е родена на 31 януари 1911 година. Тя е прочута в целия свят със своите пророкувания и е призната за феномен, който има дарбата да предсказва бъдещето. Майка є умира, когато е малка и баща є се жени повторно. Семейството живеело на село и малката Ванга работела на полето. Когато станала на 12 години, при природен катаклизъм вихър я издига над земята и тя пада отвисоко. При удара губи зрението си. Остава сляпа, но продължава да работи и развива свръхестествените си способности. Легендата разказва, че първо помогнала на баща си да намери изгубена овца от стопанството му.
Нейната съдба в тоталитарна България е белязана с много обрати. Отначало сляпата пророчица е отхвърляна, но след това местните милиционерски власти в Петрич се домогват до помощта є за разкриване на сложни случаи. Това е първото признание на социалистическата власт, която по-късно ще є направи дом и ще сложи охрана, която ще събира такса вход за влизане при пророчицата.
Ванга става притегателен център за политическия елит на бившия социалистически лагер. Нейни "пациенти" са ръководителите на тогавашна България. Приятели є стават лидерите на културния елит на страната. До нея се допитват политиците и обществениците от Съветския съюз. При нея ежедневно идват посетители от Русия, често по няколко десетки души и така тя поддържа непрекъснат жив контакт с руската действителност. Затова и днес интересът към нея в Русия остава.
За всичките 55 години, през който Ванга е помагала на хората, тя се е срещнала с повече от милион посетители, твърдят запознати. По нейна воля през 1994 година бе вдигнат храмът "Света Петка Българска" в петричкото село Рупите, само на метри от къщичката, където приемала и гледала на хората леля Ванга.
Казват, че пророчицата е предвещала датата на собствената си смърт на 11 август 1996 година.



А дали е така, кой ще ми каже...



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA rнocтиk   15.02.06 21:13
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA Morrigan   16.02.06 08:49
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA Darth_Vader™   17.02.06 21:17
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA Morrigan   19.02.06 16:01
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA redjeep   01.01.07 02:23
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA бaбa ви Baнrя   05.03.07 11:21
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA Last_Roman   05.03.07 11:50
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в фec   01.01.07 04:05
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA rизи   26.01.07 12:23
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA rизи   26.01.07 12:26
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в Chateshta   04.03.07 23:23
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в Last_Roman   04.03.07 23:25
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в jaime14   05.03.07 00:13
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в Last_Roman   05.03.07 00:25
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в jaime14   05.03.07 00:30
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в Last_Roman   05.03.07 00:41
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в Kalomain   05.03.07 09:45
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в Koпpивeнa_мeтлa   05.03.07 10:17
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA elennda   04.09.08 20:55
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA Falange   04.09.08 21:00
. * Re: Ванга предсказала атентатите на 11 септември в USA Last Roman   04.09.08 21:03
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.