От редактора

село баня банско, село баня хотели, dating sites, online dating business, event planning
От редактора
Уважаеми посетители!

Предполагам, че повечето от вас са чели доста истории, легенди, опровержения и митове за така наречената пророчица Ванга изестна още като Баба Ванга, Петричката врачка, Ванга гледачката, или просто Леля Ванга от Петрич. Истинското и име е Вангелия Пандева Гущерова (виж повече). Тя е станала известна със свръхспособностите си да предсказва предстоящи събития или съдбата на всеки, който се докосне до нея. Много хора са вярвали, че тя притежава божия дарба да предсказва бъдещето им, да посещава духом различни места, да говори с дървета, цветя, Света Богородица и дори с господ Бог. Най-ярко коментирани са способностите и да помага на тежко болни с различни методи подбрани от така наречаната народна медицина и билколечение (бабини деветини). Тези нейни необикновени качества винаги са били обект на коментари и спекулации предизвиквани от различия в мнението на самите нас хората и специалисти, занимавали се с изследването на различните феномени в природата. Много източници твърдят, че пророчицата Ванга е била обект и разработка на бившата Държавна сигурност  и КГБ, с цел психологическо манипулиране на населението и вражески настроени опонети (повече) . Учени от няколко държави в продължение на години са се интересували и занимавали с разгадаването и истината около необикновените качества на Ванга. Кое и колко е вярно аз не мога и не се ангажирам да твърдя, защото публикуваните в различни медии версии са много. Всъщност ние обикновените хората няма как да знаем самата истина, защото виждаме това, което ни се предлага като информация в отпечатани книги, в днешните вестници и интернет източници, а и това не е идята на този сайт. Нека да оставим Леля Ванга да почива в мир и да разгледаме какви са положителните неща, които са оставени от нейно величество за настоящи и бъдещи поколения. Поклон пред светлата й памет.

Увод:
Следващите редове са повърхностно обобщение от различни източници:

Животът в ранното детство на Вангелия Гущерова е бил мизерен и упомрачен от смъртта на майка й, която починала млада при раждането на едно от следващите си деца. Налагало се да помага в домакинството и отглеждането на невръстните си братя и сестри. През този период се случва Първата световна война, а бащата Панде Сурчев е мобилизиран на фронта и живота на момичето става още по-труден. Тази история повечето от вас навярно са я прочели от някоя книга, вестник или уебсайт. За тези които не са запознати тук е приложена автобиография на Баба Ванга събрана от няколко авторски медии. (виж автобиография)


Твърдение:
И така твърди се, че на 12-годишна възраст Вангелия загубва зрението си в следствие на силна буря и сторм, който грабва малкото момиче и по-късно е намерена надалеч от мястото на бурятя, затрупана с отломки, пясък и камъни. След този инцидент детето било настанено в приют за невзрящи хора, където прекарва около 3 години. След смъртта на втората си майка, която изобщо не харесвала доведената си дъщеря, Вангелия се прибрала в къщи, за да може да се грижи за по-малките си братя и сестри макар и с изгубено зрение. И така историята продължава (научи повече)

Какво се случва:
От тук насетне започнали да се случват разни необикновени неща с момичето. Говорело се, че завихреното от буря дете е било обладано от нечовешки сили (има дори твърдения, че е била вербувана от извънземна цивилизация) и в следствие на това детето започнало да проявява невероятно предчувствие и видения за предстоящи събития, изгубени хора и животни. Това общо взето е част от разказваната и преразказвана история за "петричката врачка".

Каква е истината?
Кои неща обаче са истина и кои не - никой от нас не може да твърди със сигурност, но фактите че Вангелия Пандева Гущерова (Ванга) е оставила дълбока следа не само за хората в България, но и в доста други държави са достоверни, а това вече мнозина от нас могат да потвърдят. Именно това е целта на този сайт - да обобщи и предложи на посетителите си повече информация за Вангелия Гущерова на едно място, и набор от методи и рецепти за лечение или облекчаване на симптомите за различни заболявания посредством билколечение използвани от Баба Ванга. Също така на тази страница ще се опитаме да обобщим направените приживе от Ванга пророчества за бъдещето на различни цивилизации и света като цяло.

С какво се ангажираме ние?
Нека да ви обясня накратко с какво точно тази интернет страница ще ви бъде полезна. Редактора на сайта или в частност собствениците на www.start.bg не се ангажираме пряко с достоверността на фактите изложени тук или в други уебсайтове, към които ви предоставяме линкове (препращане). Ние също така не се ангажираме и не гарантираме ефикасността на евентуално приложено лечение от рецептите за билколечение, които ви предоставяме, или към които ви препращаме чрез линкове. Нашата цел е само да ви предложим събрани на едно място статии и връзки към по-важни факти от различни медии свързани с живота на Ванга и публикуваните рецепти за комбинация и употреба на билките като средство за лечение на заболявания. Същото се отнася и за пророчествата, които тя е направила приживе, тъй като много автори често спекулират с това. Ние не твърдим, че предсказанията са достоверни или пък ще бъдат осъществени. Всеки посетител има правото да приема информацията по собствено осмотрение и на собствена отговорност. Редактора на страницата или собствениците на www.start.bg не носим никаква морална или каквато и да е друга отговорност.
*От Редактора
 




{START_COUNTER}